sunnuntai 26. elokuuta 2012

On vielä tilanteita, joissa näitäkin tarvitaan...

 
Sähköinen viestittely on vertaansa vailla, mutta joskus perinteinen postikortti on se yksi ja ainoa oikea. Nämä kangaskortit venyttävät hiukan perinteitä pehmeämpään suuntaan.

 
Ehkä vielä näen sen päivän, kun lastenkutsujen jännittynyt vieras tuo päivänsankarille paketin, jonka kiharretussa narussa roikkuu muistitikku sisältäen onnittelukortin. Eihän sitä koskaan tiedä..! Kangaskortit ja kuori 4e/kpl.
 
Nämä kortit nyt myynnissä Etsy-kaupassa, tervetuloa!
Yhteydenotot ja tilaukset myös sähköpostitse tilkkupeittopoppys@gmail.com.

lauantai 18. elokuuta 2012

Teknologia kohtaa vintagen




Nykyajan teknologia meets vintagekankaat! Siis suomeksi sanottuna uudet mukana kannettavat laitteet kaipaavat vanhanaikaisesti pehmustettua suojaa.

Vanhojen kankaiden laatikosta käteen osui kuvassa näkyvät herkkuvihreä, upea pinkki ja reipas oranssikukkainen kangas. Uusien kankaiden edsutajana esiintyy pöllöt yöpuulla -kangas. Näistä syntyi mittausten tuloksena IPodille sopiva pussi (pinkki, 8 x 15 cm) ja sekä IPodille että hiukan leveämmälle IPhonelle sopivat muut pussukat (9 x 15 cm). Sallittu muillekin sopivan kokoisille taskulaitteille!

maanantai 13. elokuuta 2012

Pakkasin paljon onnea kassiin!



Ruusukassin esiäiti muutti perheeseemme useita vuosia sitten joiltakin tilkkupäiviltä. Kiitos tuntemattomalle ompelijalle; kassi kului loppuun luotettavana kantovälineenä.



Löysin sittemmin kirpputorilta verhokapan samasta kankaasta, siitäpä sain materiaalin ruusukassi kakkoseen. Tämän kassi laitan lahjaksi, sisälle paljon halauksia ja onnentoivotuksia!

tiistai 7. elokuuta 2012

Kaleidoskooppi-kokeiluja


Kaleidoskooppi on se hauska putken mallinen perinnelelu, jonka sisälle katsotaan ja ihmetellään. Maailma asettuu mallilleen kaleidoskoopin katselun jälkeen: mikään ei voi olla monimutkaisempaa kuin ne pyörivät värikkäät kuviot.

Taittelin paperia ja leikkasin sen avulla kaavat kartonkimalleihin kaleidoskooppi-blokkia varten.


Vähän siellä näyttävät saumat etsivän toisiaan, mutta ennen yhdistämistä blokkien reunat voi siistiä viivaimen ja leikkurin avulla. Useamman blokin keskelle muodostuu uusi kuvio, jonka olisi tarkoitus "pyöriä" silmissä, kuin oikeassa kaleidoskoopissa.